Aret'in Yeri

0
  • ÖZELLİKLERİ
  • HİKAYESİ
  • TAYFASI
  • KARAKTERİ
  • LEZZETLERİ
  • ALAKALI YAZILAR
  • SÖZLÜKLERDEN
  • SOSYAL MEDYADAN

HİKAYESİ

Asıl mesleği kuyumculuk olan Aret Sidarlı’nın meze bilgisi ve yeteneği, müdavimi olduğu Çukur Meyhane’nin işletmecilerinin de ısrarlarıyla onu Çukur Meyhane’nin mutfağının başına geçirir. Yaklaşık beş yıl sonra da kendi meyhanesini, Aret’in Yeri’ni kurar. Aret’in Yeri, birbirinden lezzetli mezeleri sayesinde sadık bir müdavim kitlesine ulaşır, Hasnun Galip Sokak’taki küçük salona sığamaz olur. Bu sefer, hemen yanı başındaki binanın manzaralı terasına ikinci şubesi açılır. Teraslı geçen bir yılın sonunda ise bu sefer Nevizade’ye, yine manzaralı, geniş teraslı, üstelik bahçe ve ara katın da olduğu yeni mekana geçilir. Aret’in Yeri, Nevizade’ye taşındıktan kısa bir süre sonra müdavimlerini Nevizade’ye taşımayı başardı. Manzaralı terasının ayrı, Nevizade’yle iç içe bahçesinin ayrı seveni var. Müdavimleri için Aret’i vazgeçilmez kılan ana unsur ise mezeleri.

 

Aret'in Yeri Müdavimlik Testi Yanıtları:

1) Meyhane hangi semtte?

Cevap: Nevizade, Beyoğlu

2) Meyhane kaç kattan oluşuyor?

Cevap: 3

3) Hangi mezesiyle meşhurdur?

Cevap: Topik

4) Masa örtüleri ne renktir?

Cevap: Somon

5) En ünlü tatlısı nedir?

Cevap: Ayva tatlısı

6) Şef garsonunun adı nedir?

Cevap: Umut ve Mesut

7) Mekanda müzik var mı?

Cevap: Canlı müzik ve CD'den

8) Meze ustası nereli?

Cevap: Diyarbakır

9) Meyhane kaç yılında kurulmuştur?

Cevap: 2014

10) Özel soru: Mekanın kurucusu, ustası ve şefi Aret’in asıl mesleği nedir?

Cevap:Kuyumculuk

TAYFASI

Kurucu, Usta, Şef: Aret Sidarlı

KARAKTERİ

Bahçesi, ilk katı ve terasıyla üç farklı seçenek sunan mekanın bahçesi Nevizade’yle iç içe. Restore edilen ilk katı sokağın gürültüsünü kesen derinlikte ve oldukça geniş. Mekanın terasından Nevizade Sokağı, sağlı sollu görünüyor. Sağ tarafında Balat’a kadar uzanan, Şişhane ve Kasımpaşa’yı da alan manzarasıyla gün batımının izlemek için de elverişli.

LEZZETLERİ

Meze ağırlıklı olan mutfakta balık yemekleri kendine has soslarla sunuluyor. Balığın taze olmasına özen gösteren mekanda, mevsimi dışında balık yemekleri yapılmıyor. Ermeni mutfağına hakim olan Aret Sidarlı’nın yaptığı Topik, İstanbul’un en iyilerinden. Zerdeçallı Levrek Marin, Girit Ezmesi, İstiridye Mantar, Balıklı Bohça, Fesleğenli Levrek, Atom, Yoğurtlu Kereviz ve tatlılarda ise Revani mekanın spesiyalleri.

SÖZLÜKLERDEN

bitutam mezeleri gerçekten çok başarılı, ki dün akşam neredeyse tamamını denemiş bir insan olarak yazıyorum bunu. kötü diyebileceğim hiçbir şey yoktu. benim favorilerim balık mantı ve balık bohçası oldu, mutlaka deneyin, gerçi dedigim gibi boş yok, ne alırsanız alın memnun kalacaksınız…

hodigetria çukurmeyhane'den tanıyıp sevdiğimiz aret'in yerinde hem mezeler güzel hem de rakıya eşlik eden müzikler güzel ayrıca teras da pek havadar.

SOSYAL MEDYADAN

glfm mdl Muhteşem mezeler + Aret + Teras + ... Daha ne olsun :)

Dilay Çoban Ferah terası ve çok güzel konsepti var. Kimse bilmiyor, siz de kimseye söylemeyin.

deniz Aret'in Yeri'nin yeni şubesi Nevizade'ye geldi! Feride Bar'in hemen yanında. Giriş ve 5. Kat Aret'in yeri, ara katlar başka meyhane. Eski yerlerinde yediğim özel mezeleri ile midemize bayram ettirdiler yine. Salaş, ucuz ve keyifli bir akşam için gidilir. Fiyatları da rakiplerine göre çok uygun.

YORUM YAP