FAVORİ LİSTEME EKLE MÜDAVİM OL
0

Bütçe : Lüks

Açık Alan Rezervasyon Meze Dolabı İnternet Kredi kartı Müzik Yayını Klima Manzara Vale Maç Yayını Otopark Canlı Müzik Tv

Refik Restaurant

İstanbul / Beyoğlu / Asmalı Mescit

Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No:7-10-12 Beyoğlu / İstanbul
Telefon : 02122432834
http://www.refikrestaurant.com

Meyhanecilikte kıdemi yüksek, kurumlaşmış, gelenekler ve mitler oluşturmuş bir dünyadır Refik. Yıllar içinde edebiyat ve medya camiasının sıklıkla demlendiği bir istasyona dönüşen meyhanenin tevellüdü 1957. Hemşinli bir ailenin çocuğu olan Refik Arslan’ın, göç ettiği 1940’ların İstanbul’unda, önce Fischer Lokantası, ardından Nil Lokantası ve Hristaki Meyhanesi’nde bulaşıkçılıktan sakiliğe kadar derlediği tecrübesi Sofyalı Sokak’ta kendi adıyla, kendi meyhanesini açmasıyla başka bir safhaya geçti. Refik Arslan 2011’de hayatını kaybedince dümeni oğlu devraldı. Refik Bey’in, yanlarında çalıştığı Ermeni ve Rum ustalardan öğrendikleri baki kaldı, mutfağının tadı tuzu da hiç bozulmadı. Bir tür sakatat meyhanesidir de burası. Beyin niş, beyin tava, gül işkembe, kuzu sarma, yaprak ciğer mühim tatlarıdır. Günümüz restoranları gibi süslü değildir Refik. Sadedir. Giriş salonu ve üst katıyla büyük kalabalık gruplar ağırlayabilir. “Dostlar Köşesi” olarak anılan köşesine göz gezdirmeyi unutmayın: Burada Abidin Dino, Aziz Nesin gibi isimlerin Refik’e hediyeleri, eserleri, fotoğrafları sergileniyor.

Meyhane Muhabiri diyor ki: Refik'in eski halini bilenler günümüzde hayıflansa da önemli bir mekandır burası. Önemini de halen korumaya devam ederken de gelmenizi öneririm. Atmosferiyle sizi hemen saracaktır. "Ne yiyelim?" derseniz cevabım, "balıklara ve sakatatlara güvenin" olacaktır. Gerisini karşılıklı yardımlaşarak çözebilirsiniz...  

Refik hakkında:

Refik, meyhanelerin hasıdır. Rakı sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Kağıtta pastırması ve zeytinyağlıları meşhurdur. Tabii müşterileri de. Mankenler, oyuncular, müzisyenler masalarını doldurur. Burada kimse kimseyi rahatsız etmez, o yüzden ünlü görmek için gidecekseniz şimdiden vazgeçin! (Habertürk'ten)

Refik’e gitmeden kendinizi Asmalımescit’te meyæhaneye gitmiş saymayın. 65 yıllık geçmişinden siz de bir ara mutlaka nasiplenmelisiniz. Öğle saatlerinde buraya uğrarsanız bol zeytinyağlı çeşitlerinden seçebilirsiniz. Rakının eşlik ettiği akşam saatlerinde ise arnavut ciğeri, kağıtta pastırma mutlaka sipariş edilmeli. (TimeOut'tan)

Refik Restaurant Müdavimlik Testi Yanıtları:

1) Meyhane hangi semtte?

Cevap: Asmalımescit, Beyoğlu

2) Meyhane kaç kattan oluşuyor?

Cevap: 2

3) Hangi mezesiyle meşhurdur?

Cevap: Fava

4) Masa örtüleri ne renktir?

Cevap: Beyaz

5) En ünlü tatlısı nedir?

Cevap: Baklavaya sarılı sufle

6) Şef garsonunun adı nedir?

Cevap: Yoktur

7) Mekanda müzik var mı?

Cevap: CD'den müzik

8) Meze ustası nereli?

Cevap: Ordu

9) Meyhane kaç yılında kurulmuştur?

Cevap: 1954

10) Özel soru: Meyhanenin Dostlar Köşesi’nde kimlerin fotoğrafları vardır?

Cevap: Abidin Dino, Aziz Nesin

 



MÜDAVİM FOTOĞRAFLARI