Kadir'in Yeri

0
  • ÖZELLİKLERİ
  • HİKAYESİ
  • TAYFASI
  • KARAKTERİ
  • LEZZETLERİ
  • ALAKALI YAZILAR
  • SÖZLÜKLERDEN
  • SOSYAL MEDYADAN

HİKAYESİ

Meyhaneciliğe bulaşıkçılık yaparak giriş yapan Kadir Karmak çalıştığı meyhanenin sahibi Mösyö Ayveri’nin mekanı dönemin ünlü barbalarından Vilado Todoroviç’e devretmesiyle garsonluğa terfi etti. 8 yıl garsonluk yaptıktan sonra, 1951 yılında, kendi adıyla kurduğu mekanın bulunduğu Krepen Pasajı’nın satılmasının ardından Nevizade’ye taşınan mekanın ünü meyhanecilerin dikkatini Nevizade’ye çekti. Kısa sürede meyhanelerle dolan sokağın şimdiki halinin şekillenmesinde önemli rolü olan Kadir Karmak, sokağın araç trafiğine kapatılmasını da sağlayan işletmecilerdendir. Rum ustaların 50 yıllık deneyimini Nevizade’ye taşıyan Krependeki Kadir’in Yeri’nin şimdiki işletmeciliğini, Kadir Karmak’ın oğlu, Erdinç Karmak sürdürmektedir.

 

Kadir'in Yeri Müdavimlik Testi Yanıtları:

1) Meyhane hangi semtte?

Cevap: Nevizade, Beyoğlu

2) Meyhane kaç kattan oluşuyor?

Cevap: 3

3) Hangi mezesiyle meşhurdur?

Cevap: Fesleğen soslu mezgit

4) Masa örtüleri ne renktir?

Cevap: Beyaz

5) En ünlü tatlısı nedir?

Cevap: Kabak tatlısı

6) Şef garsonunun adı nedir?

Cevap: Süleyman

7) Mekanda müzik var mı?

Cevap: Fasıl

8) Meze ustası nereli?

Cevap: Ağrı

9) Meyhane kaç yılında kurulmuştur?

Cevap: 1972

10) Özel soru: Kadir Karmak’ın kurduğu meyhaneyi bugün kim yönetiyor?

Cevap: Oğlu Erdinç

TAYFASI

Kurucu: Kadir Karmak
İşletmeci: Erdinç Karmak
Mutfak Şefi: Nesim Özcan

KARAKTERİ

Nevizade Sokak’la iç içe olan bahçesi, zeminde ve birinci kattaki uzun salonlarıyla üç farklı seçenek sunan mekanın birinci katında da sokağı yukarıdan gören küçük bir balkonu var. Mutfak ve meze dolabı ilk katta, müşterilerin görebildiği, ustayla iletişim kurabileceği yakınlıkta. Eski müdavimlerin mekanda çektiği fotoğrafla süslenen duvarlarda, mekanın kurucusu Kadir Karmak’ın fotoğraflarına ve hakkında çıkan gazete yazılarına da yer veriliyor. Mekan, Nevizade Sokak’ın girişindeki ilk meyhanelerden.

LEZZETLERİ

Klasik tatlarda iddialı olan mutfağın temel kaygısı, Rum meyhanecilerden kalma mezeleri aslına uygun bir şekilde yaşatabilmek. Ege mutfağı özelliklerinin ağırlıkta olduğu mutfağın yenilikçi ve yaratıcı yanı da var. Mevsim koşullarına uyun olarak, yeni tatlar, yeni mezeler ve soslar müşterilerin beğenisine sunulup deneniyor. Beğenilen tatlar bu şekilde menüde yer buluyor. Mekanın spesiyalleri: Fesleğen Soslu Mezgit, İsli Palamut, Pazı Kavurma, Beyin salatası; ara sıcaklarda Balık Kokoreç, tatlılarda Fırın Helva. Menünün ana yemeklerini ızgara, tava ve buğulama olarak hazırlanan balıklar oluşturuyor. Mezelerde 50, ara sıcaklarda ve tatlılarda da 20’nin üstünde seçenek bulunuyor.

SÖZLÜKLERDEN

dermovate değil nevizade, dünyanın en güzel kalamar tavasını yapan mekan. kalamarlar bildiğin lokum kıvamında…

saltug nevizade'nin alışkanlık haline gelen tek mekanı.

darksou Enfestir. geçen iş yemeği ile tanıştım kendileri ile. mezeler mükemmel, yemekleri çok iyi (kebap falan yok gerçi) ve hizmet on numara. ne rakısız kaldık ne susuz. garsonları arı gibi çalışıyor adamların. giderseniz şahsi tavsiye altın seri isteyin. yeni rakıyı falan katlıyor tad olarak.

bhmrt beyoğlu nevizade sokak'ta bulunan, özellikle deniz ürünleriyle ön planda olan güzel mekan. kalamar tavası çok iyidir.

SOSYAL MEDYADAN

Lezzet Avcısı Standartların bir tık üzerinde,mezeleri güzel,fiyatları ortalama ve çalışanları saygılı bir mekan. Özellikle yaz aylarında balkon keyfi cok daha güzel oluyor.

1 Gurme 1 Lezzet Mekan nevizadenin göz bebeği. Garsonlar çok ilgili, meyhane seviyorsanız eşinizle dostunuzla gidilebilecek nadir yerlerden. Bir de cam kenarı bulursanız masanızı nevizadenin karmaşasını izlemek çok keyifli oluyor. Mezeler mükemmel, balıklar hep taze... Favorim, karides güveç, kalamar ve de çupra... Afiyetle!

Evren E Nevizade'nin tartışmasız en iyi balıkçısı. Terası yaz kış açık. Peyniri, mezeleri ve yemekleri çok leziz. Aşçı usta. Personel yılların tecrübesini taşıyor.

Murat Karakal Nesim ustanın mutfagını deneyin. Tüm zamanların en iyi lezzetine sahip mekan. Mutfak konusunda meyhanenin bir alex'i burası.

Didi K Cok guzel ortam mezeler cok lezzetli servisde son derece guzel yuzlu taksimde eski meyhane kulturunu gunumuze tasiyan muhtesem mekan....

cemal a Taksim Beyoğlu civarında eğlenip güzel bir gece geçirebileceğiniz hoş bir mekan İyi servis lezzetli yemekler nezih ve sıcak ortam tavsiye ederim.

YORUM YAP