Kapak Fotoğrafı
FAVORİ LİSTEME EKLE MÜDAVİM OL
0

Bütçe : Orta Karar

Açık Alan Rezervasyon Meze Dolabı İnternet Kredi kartı Müzik Yayını Klima Manzara Vale Maç Yayını Otopark Canlı Müzik Tv

Kör Agop

İstanbul / Eminönü / Kumkapı

Ördekli Bakkal Sk. No:7 Kumkapı-İstanbul
Telefon : 02125172334

Kör Agop’un meyhane macerası, 1938 yılında Kumkapı sahilindeki sandalında başlıyor ilkin. Semtte uzun süre köşe kapmaca oynadıktan sonra, eski bir gümrük binası olan şimdiki yerini 1980’li yılların başında satın alıyor. Fakat birkaç ay içinde vefat edince, meyhane geleneğinini aile fertlerine miras bırakıyor. Önce oğlu Hayko, şimdi ise torunu Daniel İnciyan tarafından idare edilen Kör Agop’un Yeri, iki katlı, yüksek tavanlı, tarih kokan bir merkez. Üst kattaki cam vitraylar özenle korunan yapının kırılgan süslemeleri olarak, tarihi yaşatmanın, geleneği sürdürmenin hassasiyetinin de simgesi gibiler. Geleneğin mutfakta da sürüyor elbette. Menüye deniz ürünleri hâkim. Mevsiminde “tenekede uskumru” mutlaka sorulmalı. Yaz aylarında ise pavurya es geçilmemeli. Topik, pilaki gibi mezelerle birlikte kendi yapımları zeytinyağlı sarmayla sofra donatılabilir. Akşamın sonunda ise balık çorbası hem rahatlamak hem de geceyi taçlandırmak için ideal. Haftanın her günü açık olan meyhanede rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Bu masalardan Yaşar Kemal, İslam Çupi, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Levent Kırca, Robert Plant gibi ustaların geçtiğini unutmadan.

Kör Agop hakkında:

Kumkapı'nın ana caddesindeki meyhaneler gibi dikkat çekmesede, oturduğunuzda hizmetten ve fiyattan memnun kalacağınız kaliteli bir mekan.balık olarka çinekopu öneririm, harikaydı.(Ekşi Sözlük' ten)

Kör Agop'un Yeri Müdavimlik Testi Yanıtları:

1) Meyhane hangi semtte?

Cevap: Kumkapı

2) Meyhane kaç kattan oluşuyor?

Cevap: 2

3) Hangi mezesiyle meşhurdur?

Cevap: Topik

4) Masa örtüleri ne renktir?

Cevap: Beyaz

5) En ünlü tatlısı nedir?

Cevap: Sıcak tahinli helva

6) Şef garsonunun adı nedir?

Cevap: Muammer

7) Mekanda müzik var mı?

Cevap: Fasıl

8) Meze ustası nereli?

Cevap: Kastamonu

9) Meyhane kaç yılında kurulmuştur?

Cevap: 1938

10) Özel soru: Kör Agop’un adı hangi romanda adı geçmektedir?

Cevap: Deniz Küstü / Yaşar Kemal



Mekanın sahibi: Daniel İnciyan Daniel İnciyan