FAVORİ LİSTEME EKLE MÜDAVİM OL
0

Bütçe : Orta Karar

Açık Alan Rezervasyon Meze Dolabı İnternet Kredi kartı Müzik Yayını Klima Manzara Vale Maç Yayını Otopark Canlı Müzik Tv

Haydarpaşa Mythos

İstanbul / Kadıköy / Haydarpaşa

Tarihi Haydarpaşa Gar Binası, Rıhtım, Kadıköy / İstanbul
Telefon : 02163370979
Cep Telefonu : 0552 214 42 42
http://www.mythos.com.tr/

Dünya gotik mimarisinin İstanbul’daki bekçisi, Anadolu’yu İstanbul’a taşıyan anılarla dolu Haydarpaşa Garı 1908’de inşa edildiğinde, Haydarpaşa Gar Lokantası da akabinde devreye giriyor. 1964’ten bu yana ise, bugünkü haliyle, yani bir meyhane olarak Sözübir ailesi tarafından işletiliyor. Şimdi dümen üçüncü kuşakta. Kentin tam ortasında olmasına rağmen, kentin gürültüsünü duymayacağınız ama bir fotoğraf gibi karşınızda beliren Kadıköy ve Tarihi Yarımada manzarasıyla İstanbul’un en güzel manzaralarına sahip noktalardan biri Haydarpaşa Gar Lokantası. Çinili duvarları ve boydan boya eski İstanbul fotoğraflarıyla karşılıklı oturuyor ve 110 yılda bu geniş sütunlara kimler dokunmuş, ceviz ağacı masalarda kimler oturmuş diye düşünmeden edemiyorsunuz. Bu güzel manzaraya şahit olmak isteyenler arasında Selim İleri, Candan Erçetin, Ayşegül Aldinç, Cem Yılmaz gibi müdavimler var. Yakın zamanda ise Urla’nın konsept mekânlarından Mythos ile ortaklığa giderek, Urla’nın ve Mythos’un mezeleriyle sofralarını zenginleştirdiler. Levrek lokma, Girit ezme, Arnavut biberli patlıcan ezme, yaprak ciğer en beğenilen lezzetleri.

 

Hüzünlüdür aksamın çöktüğü gar, trene de biraz zaman vardir. Oturur iki duble rakı icersiniz, kalkarken nefis bir kadikoy rıhtım manzarası üstü dayarsınız basınızı, bebek gibi uyursunuz Eskisehir'e kadar... (Ekşi Sözlük'ten)

 

Dışardan öylesine kopuk öylesine dingin bir yer ki, bu akşamki 2.5 saatim o lokantada 5 dakika gibi geçti gitti. Mezeler ve ızgaralar 9 numara, 10 numara demememin sebebi ise nazar değmemesi içindir. Gidin, bi masaya oturun, müziklere kendinizi kaptırın, projeksiyondaki siyah-beyaz yeşilçam filmlerine bakarak kadehlerinizi kaldırın, pişman olmayacaksınız. (Ekşi Sözlük'ten)

Haydarpaşa Mtyhos Restaurant Müdavimlik Testi Yanıtları:

1) Meyhane hangi semtte?

Cevap: Kadıköy

2) Meyhane kaç kattan oluşuyor?

Cevap: 1

3) Hangi mezesiyle meşhurdur?

Cevap: Girit ezmesi

4) Masa örtüleri ne renktir?

Cevap: Beyaz ve mavi kareli

5) En ünlü tatlısı nedir?

Cevap: Pişmaniyeli armut tatlısı

6) Şef garsonunun adı nedir?

Cevap: Selim

7) Mekanda müzik var mı?

Cevap: Fasıl

8) Meze ustası nereli?

Cevap: Tokat

9) Meyhane kaç yılında kurulmuştur?

Cevap: 1909

10) Özel soru: Mekanı üç kuşaktır yöneten ailenin soyadı nedir?

Cevap: Sözübir

 

 



Mekanın sahibi: Cem Sherlock Cem Sherlock

MÜDAVİM FOTOĞRAFLARI